top of page

Als je 't mij vraagt : Chiro Oppuurs ! 

Elke zondagnamiddag om 14.00u komen alle jongens en meisjes van Chiro Oppuurs samen in de lokalen achter de kerk van Oppuurs (Oppuursdorp 17A – 17B). Alle kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar zijn welkom. We leven ons elke week uit in 6 leeftijdsgroepen, zowel bij de jongens als bij de meisjes. De Chiro begint om 14u en eindigt naar gelang de leeftijd op verschillende uren. 

Jongens

Meisjes

Sloebers (6-8) : Chiro tot 17u 

Speelclub (8-10) : Chiro tot 17u 

Rakkers (10-12) : Chiro tot 17u30

Toppers (12-14) : Chiro tot 18u 

Kerels (14-16) : Chiro tot 18u30

Aspiranten (16-18) : Chiro tot 19u

 

Benjaminnen (6-8) : Chiro tot 17u 

Speelclub (8-10) : Chiro tot 17u 

Kwiks (10-12) : Chiro tot 17u30 

Tippers (12-14) : Chiro tot 18u 

Tiptiens (14-16) : Chiro tot 18u30 

Aspiranten (16-18) : Chiro tot 18u30

IMG_2579.JPG
IMG_6383.HEIC
IMG_0630.HEIC

Wat moet dat kosten? 

Jaarlijks vragen we een kleine bijdrage om onze werking vlot te laten verlopen en er voor te zorgen dat onze leden verzekerd zijn bij Chiro-Nationaal. Het lidgeld bedraagt € 40 voor het hele jaar. Hierbij komen nog een drankje en koek op zondag (hier werken met een drankkaartensysteem) en eventueel klein- en groot kamp. 

 

 

En wat moet ik dan aandoen? 

Ravotten, lopen, springen, kampen bouwen,... Dat kan allemaal perfect in het megacoole chiro-uniform ! Je hoeft dit natuurlijk niet meteen aan te kopen, je mag eerst een paar keer proberen tot je zeker bent dat je een echte chiro-chick/bink bent ! 

Een broekje of rokje is te verkrijgen bij De Banier (Mechelen, Sint-Niklaas http://www.debanier.be).

 

Voor een bordeaux trui of t-shirt van onze eigen Chiro spreek je je eigen leiding aan. Voor de t-shirt betaal je 7 euro en voor de trui 25 euro. 

Hoofdfoto.jpg

Wat doe je op de chiro? 

De leiders en leidsters zorgen ervoor dat elke zondag gevuld is met een spetterend programma vol leuke spelen. Bij mooi weer spelen we buiten, is het slechter weer, dan zijn er nog altijd onze gezellige en warme lokalen.

De activiteiten variëren enorm: creatief knutselen, hevige pleinspelen, gezellig rond de stoof zitten, een gezelschapsspel spelen, potteke stamp, een trektocht of daguitstap, paracommandoparcours, liedjes zingen, gaan zwemmen, baseballcompetities tegen andere Chiro’s en nog zoveel meer…

Naast al die plezierige zondagen zijn er ook nog de speciale activiteiten. Jullie worden er zeker van op de hoogte gebracht!
Verder zijn er de jaarlijkse tradities, zoals de Sint die ons een bezoekje brengt, kerstfeestjes met de eigen afdeling, de Paashaas die de jongste afdelingen zal verrassen op klein kamp. En natuurlijk gaan we ook op groot kamp in de grote vakantie ! Dit is voor de meisjes van 10 tot 20 juli en voor de jongens van 20 tot 30 juli. 

Met de jongens en de meisjes samen dan? 

Neen. Zowel de jongens- als meisjeschirolokalen bevinden zich achter de kerk te Oppuurs maar de activiteiten op zondag alsook het kamp zijn niet gemengd (op enkele uitzonderingen na zoals klein kamp en speciale activiteiten). 

bottom of page